110 000 лв. раздадоха Министерство на младежта и спорта и

...
110 000 лв. раздадоха Министерство на младежта и спорта и
Коментари Харесай

Спортното министерство награди най-добрите български състезатели за 2023 г.

110 000 лева раздадоха Министерство на младежта и спорта и Българският състезателен тотализатор на най-хубавите спортисти на България за миналата година. Отличени бяха всички български медалисти от международни и европейски шампионати за 2023-а.

Специален посетител на събитието беше министър председателят Николай Денков.

" Днес сме тук да покажем нашето почитание и самопризнание към хората, които популяризираха България по света. Ние политиците, българските жители, ви се възхищаваме и ще ви поддържаме. Имате министър, който се усеща един от вас и прави всичко допустимо да ви оказва помощ. Годината е олимпийска, стискаме палци, само че преди този момент ще създадем всичко допустимо да ви подкрепим ", обърна се Денков към спортния хайлайф на нацията.

Първите три награди бяха за художествената гимнастика на България, която и през миналата година се отличи с медали от международните и европейски шампионати. Ансамбълът в състав Женина Трашлиева, Камелия Петрова, Радина Томова, София Иванова и Рейчъл Стоянов завоюва безспорната европейска купа в Баку. Призове имаше още за Боряна Калейн и Стилияна Николова. Калейн завоюва безспорна европейска купа в Баку, до момента в който Николова приключи трета в многобоя на континенталния шампионат и стана отборна шампионка дружно с ансамбъла.

Сред наградените бяха още параолимпийците Християн Стоянов и Ружди Ружди, боксьорите Санимира Петрова, Хавиер Ибанес, Йордан Морехон и Светлана Каменова, борците Едмонд Назарян, Кирил Милов, Семьон Новиков, Юлиана Янева, Биляна Дудова, Микяй Наим, Георги Вангелов и Евелина Николова, стрелецът Кирил Киров, щангистите Карлос Насар и Иван Димов, фехтовачката Йоана Илиева, както и бадминтониските Стефани и Габриела Стоеви.

За край бяха връчени и три специфични награди за изключителни спортни резултати. Те отидоха при Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година Александър Везенков, най-хубавият ни тенисист Григор Димитров и националния тим по шахмат за дами, който победи с европейската купа в Будва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР