11 улици в Шумен са основно ремонтирани през това лято.

...
11 улици в Шумен са основно ремонтирани през това лято.
Коментари Харесай

11 улици в Шумен са основно ремонтирани през лятото

11 улици в Шумен са главно ремонтирани през това лято. Това оповестиха от пресцентъра на Община Шумен. Цялостно преасфалтирани са улиците „ Хан Аспарух “, „ Войвода “, „ Преслав “ „ Шуменска комуна “, „ Алдемировци “, „ Преспа “ „ Искра “, „ Ген. Тошев “, „ Цар Шишман “, „ Ил. Р. Блъсков “ и „ Чавдар “ в кв. „ Макак “. Над 5 714 квадратни метра асфалтово покритие по 14 от плануваните за настоящ ремонт улици също към този момент са ремонтирани и изкърпени машинно. 1 110 000 лв. с Данък добавена стойност бяха заделени в бюджета на Община Шумен за ремонтите на уличната мрежа през тази година. Договорът беше подписан в края на 2017-та с “Автомагистрали – Черно море”.
От общинското дружество „ Строителство и благоустройство “ не престават да запълват ръчно дупки в целия град, като до момента са изкърпени 1 518 кв.м. на стойност над 185 000 лв.. От началото на лятото са възобновени повече от 4 700 квадратни метра тротоарни настилки в разнообразни региони на града. На места са ремонтирани единствено елементи от разрушените тротоари, а на други са осъществени цялостна замяна на плочките или ремонт с полагане на асфалтобетон.
От дирекцията по устройство на територията припомнят, че за слагането на плочките е заделена сумата от 250 000 лева, а за слагане на асфалтобетон по тротоарите – 400 000 лева без Данък добавена стойност. Строителните действия се правят от шуменските компании „ Барс “ АД Шумен и „ ЖСП Стил “, като сега се асфалтират тротоарите по улиците „ Вичо Папазов “ и „ Марица “, а плочки се подменят на площад „ Кристал “ и ул. „ Климент Охридски “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР