11 случая на трафик на наркотични вещества са предотвратени от

...
11 случая на трафик на наркотични вещества са предотвратени от
Коментари Харесай

Само за 2 седмици: Митничари хванаха над 400 кг наркотици

11 случая на трафик на наркотични субстанции са предотвратени от митническите чиновници през първите две седмици на март след началото на взаимния план на Агенция „ Митници “ и Службата „ Митници и гранична отбрана “ на Съединени американски щати. Задържаните наркотични субстанции са с общо количество 442 кг, по-голямата част от които марихуана .

Количеството отбелязва растеж с 45% по отношение на арестуваните опиати през същия интервал на предходната година. Резултатът е продължение на позитивната наклонност за задържане на по-големи количества през 2024 година – близо 613 кг, по отношение на 2023 година, когато са открити към 305 кг наркотични субстанции.

В този интервал беше осъществена и административна промяна , която централизира оперативното ръководство на отделите „ Борба с наркотрафика “. Мярката ще докара до по-добра съгласуваност, фокусирани старания и интензивен разбор на риска, както и ще сложи приоритет върху развиването на тактиката за битка с наркотрафика.

Агенция „ Митници “ и Службата „ Митници и гранична отбрана “ на Съединени американски щати работят по план за обмяна на опит в региона на митническия и граничния надзор, финансиран от държавното управление на Съединени американски щати. В рамките на плана се дава аналитична поддръжка и се показват най-хубави практики в региона на митническата активност и митническия надзор на сухопътни и морски граници.  

В рамките на плана се предвижда да бъдат проведени и поредност образования на български митнически чиновници , включително и работно посещаване на ГКПП в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР