Ето начини да почетете и спазвате Националния ден на службата 9/11

...
11 септември е свещена дата в американския календар и в
Коментари Харесай

11 септември е свещена дата в американския календар и в американската психика. През 2009 г. Конгресът официално призна датата като ежегоден „Национален ден на служба и възпоменание“, време за почитане на жертвите на 11 септември и първите реагиращи чрез добри дела.

Основателите на Деня на 11 септември, Дейвид Пейн и Джей Уинук, помогнаха за натрупването на инерция за официалното признаване на деня за национален ден на служба. Заедно с Деня на Мартин Лутър Кинг, сега е един от само двата.

За Winuk мисията да запомни деня чрез служба е дълбоко лична. Братът на Winuk, Глен, беше пожарникар доброволец, който се втурна към кулите близнаци, след като бяха ударени. След като помогна за евакуацията на адвокатската кантора в центъра, където работеше, той се насочи към спасителните операции в Южната кула. Той умря, когато кулата се срути.

„Той изживя живота си и умря в служба на други хора. Исках да се включа в нещо, което отразява начина, по който Глен е живял живота си. - каза Винук.

Около 30 милиона души сега отбелязват деня всяка година, като участват в благотворителни дейности в цялата страна.

Тази година се навършват 22 години от атентатите в Ню Йорк, Вашингтон и Шанксвил. По-долу можете да намерите възможности да станете доброволец и да дарите за каузи в чест на деня.

9/11 Основателите на Деня, Джей Уинук и Дейвид Пейн, на тяхното годишно събитие за опаковане на храна. Основателите на Деня на 11 септември, Джей Уинук и Дейвид Пейн, на тяхното годишно събитие за опаковане на храна. с любезното съдействие на Джей Уинук

Доброволец

За да намерите възможности за доброволци във вашия район, AmeriCorps създаде страница за 9/11 дни, която ви насочва към възможности за доброволци във вашия район, като въведете вашия пощенски код. Някои от възможностите са с гъвкави графици. AmeriCorps насърчава хората да „прескочат разделенията, различията и идеологиите, за да се обединят в служба, за да почетат изгубените и онези, чиито животи са били променени завинаги в този верен ден“.

AmeriCorps също се обединява с 9/11 Day и предоставя безвъзмездна помощ за програми за опаковане на храна, които ще обхванат 18 града и ще осигурят около 6,5 милиона ястия за хора в нужда. Възможности за доброволци има на няколко места в страната, които можете да намерите тук.

Ако възможностите за доброволци не са налични във вашия район, вие все още можете да направите своята част. Сърцето на мисията на Деня на 11 септември е да възроди националния дух на единство, възникнал непосредствено след 11 септември 2001 г. Част от това включва възможно най-много хора да бъдат накарани да направят каквото и да е „добро дело“. Никой акт не е твърде малък.

„Какви добри дела резонират с вас? Искате ли да направите дарение? Искате ли да посетите старчески дом и да правите компания с някои възрастни хора? Искате ли да почистите местен парк?“ — попита Винук. „Всяко добро дело се брои; смисълът е да се предприемат някакви действия, да се направи жест в чест на изгубените, ранените, болните и тези, които се издигнаха в служба след това.“

На техния уебсайт можете да намерите учебни инструменти и идеи за добри дела. Каквото и да е вашето добро дело, Денят на 11 септември приканва хората да споделят действията си в социалните медии с #IWillFor911Day.

 Доброволци почистват надгробни плочи и помагат в усилията за поддръжка на Националното гробище в Хюстън, събота, 10 септември 2022 г. Доброволци почистват надгробни плочи и помагат в усилията за поддръжка на Националното гробище в Хюстън, събота, 10 септември 2022 г. Брет Кумер/Хюстън Хроника/Гети изображения

Освен като доброволец, можете също да допринесете за организации с нестопанска цел, които почитат и подкрепят засегнатите от атентатите на 11 септември.

Tuesday’s Children е основана през 2001 г. Оттогава организацията се разшири, за да помага на „семейства на загинали войници и други, които са били променени завинаги от тероризъм, военен конфликт или масово насилие“. През последните 22 години те са обслужили повече от 45 000 души.

Националният мемориал на приятелите на полет 93 е посветен на паметта на пътниците и екипажа на полет 93 на United Airlines. Освен да дарите, можете също да участвате в техния Поход на героите на 9 септември 2023 г. Тази година походът ще се фокусира върху Мемориалните горички, които са „40 горички от 40 дървета, представляващи 40-те пътници и членове на екипажа на борда на полет 93.“

Фондация „Тунел към кулите на Стивън Силър“ е кръстена на нюйоркския пожарникар Стивън Силър, който загина, докато спасяваше други в кулите близнаци. Фондацията предоставя „домове без ипотека на Gold Star и загиналите семейства с малки деца“ и помага на ранени ветерани и лица, които първи реагират, като изграждат „умни домове, проектирани по поръчка“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР