11 села остават откъснати от Смолян заради голямото свлачище в

...
11 села остават откъснати от Смолян заради голямото свлачище в
Коментари Харесай

11 села остават откъснати от Смолян заради голямото свлачище в района

11 села остават откъснати от Смолян поради огромното свлачище в региона. То към момента не се укрепва. Очаква се през днешния ден да стане ясно дали ще стартират укрепителни мероприятия, защото идват геолози и специалисти от София, с цел да обследват свлачището на пътя Смолян – Мадан.

Преминаването през него остава безусловно неразрешено освен за коли, само че и за пешеходци. Въпреки това хората от селата минават с риск за живота си, тъй като по този метод най-бързо могат да стигнат до работните си места в Смолян.

Кметове на селата от региона потвърдиха, че казусът е пътуването на хората до работа и на учениците. Провизии и артикули се доставят през обходния маршрут.

--> Той обаче усилва пътя с към час – час и половина в едната посока. Затова и хората са недоволни, рискуват и минават пеш.

Кметът на Търън Явор Говедаров уточни, че в селото има родилки, а здравното обслужване е нарушено. По думите му има оферти едното платно на пътя да се пусне единствено заран и вечер за 2 часа.

Докато не се произнесат експертите, които идват през днешния ден, и не кажат, че сигурността е обезпечена, няма по какъв начин пътят да бъде отворен, разяснява зам. –областният шеф на Смолян Адриан Петров. Според него в случай че експертите преценяват, пътят може бързо да се отвори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР