11 са новите случаи на COVID-19 във Варна само за

...
11 са новите случаи на COVID-19 във Варна само за
Коментари Харесай

След корона парти във Варна - 7 са заразени с COVID-19

11 са новите случаи на COVID-19 във Варна единствено за последното денонощие. Големият брой новозаразени се дължи на болест, пламнала по време на детски рожден ден, на който участвали 25 души.

Сред новите случаи има 2 деца и две бременни дами. Положителна е и тестът на още едно дете, което не е било на празненството, само че е контактувало с притежател на вируса, заяви Българска национална телевизия.

Детският рожден ден във Варна бил на 13 юни. Няколко дни по-късно, част от присъстващите вдигнали темпертура, само че поради леките симптими не потърсили здравна помощ. Разбрали, че са заразени от мъж, който бил на празненството, само че се изследвал, откакто се прибрал в София.

" От всички изследвани – 7 излизат позитивни, 2 дечица на по 3 години също са позитивни. Всички са в положително положение. Сред присъствалите има позитивни и 2 бременни дами, които също са в положително положение ", разгласи доктор Янка Драганова, шеф на Дирекция " Надзор над заразните заболявания " – РЗИ-Варна.

Направени са PCR тестванията и на личния състав в заведението, където се е провел рожения ден. Всички са негативни.

" Заведението е затворено за 24-часова стерилизация, която се прави. Дадени са наставления за осъществяване на противоепидемиологични ограничения ", добави Драганова.

Продължава издирването на още контактни лица с присъствалите на празненството.

Общият брой на инфектираните с COVID-19 във Варна е 50. Петима от тях са настанени в Инфекциозна болница, като положението им е положително.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР