11 пътни камери вече дебнат за джигити в Пловдив. От

...
11 пътни камери вече дебнат за джигити в Пловдив. От
Коментари Харесай

Няма прошка за джигитите по пътя! СНИМКИ показват какво могат новите свръхмодерни камери, улавят дори и...

11 пътни камери към този момент дебнат за джигити в Пловдив. От тях 3 са стационарни, а 8 мобилни, измежду които и новото свръх съвременно устройство за близо 60 хиляди лв., написа Trafficnews.bg.
Мобилната камерата с напълно ново лазерна технология бе презентирана през днешния ден от шефа на полицията в Пловдив ст. комисар Атанас Илков и контрольор Ботьо Гиргинов от КАТ-Пловдив.
В рамките единствено на 10 минути през днешния ден бяха засечени 15 извършители. С помощта на скоростна 4G връзка данните от регистрационните им номера бяха изпратени автоматизирано към сървърите от КАТ и бе направена информация за собствеността на автомобила в нарушаване.
Устройството, с което ще бъдат хванати пловдивчани превишаващи законоустановената скорост за придвижване в града, ще бъде поставяно на всички сектори, в които има наклонност за насърчаване на скорост, за които има данни за повишение на ПТП-тата, както и на рисковите такива. Такива трасета са бул. " Санкт Петербург ", бул. " Източен ", бул. " Мария Луиза " и други
Благодарение на лазерния лъч, камерите са неуловими за антирадарите, а фолиата не съставляват каквато и да бариера за тях. Новите им благоприятни условия се показват във обстоятелството, че те съумяват да разпознават самостойно всички коли, снимани в един кадър и да дефинират скоростта на всяка от тях. Това напрактика значи, че групите фотоси към този момент няма да изобличават в нарушаване единствено един водач, а за всеки ще бъде изчислявана самостоятелна скорост и вероятно нарушаване.
Междувременно мощните лъчи доближават до 120-150 метра разстояние и ще хващат джигити даже в насрещното придвижване, стига да няма образни загради като шубраци и други препречващи обекти.
Камерите имат фини настройки, които разрешават изолирането на избрани нарушавания – да вземем за пример превишаване на скоростта с 12 километра и така нататък
След като водач бъде запечатан от новите свръх интелигентни устройства, съгласно тежестта на нарушаването, той ще бъде привикван в поделение на Министерство на вътрешните работи, ще се открива дали притежателят е бил зад кормилото на автомобила, а след това ще бъде съставян и фиш.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР