11 от 17 от най-популярните приложения за родителски контрол са

...
11 от 17 от най-популярните приложения за родителски контрол са
Коментари Харесай

Apple под бизнес обсада - нарочно ли иска компанията да няма родителски контрол на iPhone?

11 от 17 от най-популярните приложения за наставнически надзор са били лимитирани или изцяло спрени от устройствата на една от най-популярните софтуерни компании в света – Apple. Това демонстрира разбор на The New York Times и профилираната компания Sensor Tower.
Въпросът с ограничаването на времето, което децата прекарват пред мобилните устройства на Apple, се е трансформирал в обект на просторен разбор в The New York Times. И водещото умозаключение е, че в някои случаи Apple принуждава компании отвън шапката си да отстраняват приложения, които оказват помощ на родителите да реализират надзор върху наличието, което виждат техните деца – в това число избрани реклами и наличие за възрастни. А в някои случаи приложения са били изтегляни от App Store. Но, несъмнено, Apple има свое приложение за следене на времето, прекарано онлайн през неговите устройства.
Даден е образец съответно със наличие за възрастни – то бива блокирано през приложение на Apple за Safari, само че не и за други браузъри, нито за YouTube, Фейсбук и Instagram. Друг образец – приложенията на Apple не разрешават смяна на времето за блокиране на съответното мобилно устройство в границите на един ден. И, несъмнено, с цел да работи приложението на Apple, би трябвало цялото семейство да има iPhone-и.
„ Изхвърлиха ни без предупреждение”, оплаква се Амир Мусавин, основен изпълнителен шеф на OurPact. Това е най-сваляното до февруари тази година мобилно приложение за наставнически надзор от App Store – с над 3 млн. сваляния и 80% от общия оборот на компанията поради това. От тогава обаче магазинът е затворен за приложението.
OurPact не е единственият случай, а потърпевшите са безапелационни – продуктите им не се харесват от Apple, тъй като са по-конкурентни от тези, които компанията на Стив Джобс прави. „ Можете ли в действителност да вярвате, че освен това състояние от Apple ги е грижа какъв брой време прекарват децата ви пред екрана”, пита Фред Щуцман, основен изпълнителен шеф на Freedom – приложение за надзор на прекараното време на мобилно устройство със 770 000 сваляния от App Store, преди да бъде махнато от магазина през август предходната година. Основното преимущество на Freedom е краткотрайно да се блокират реклами и уеб сайтове.
Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук към този момент разгласи, че компанията е основала принадлежности за надзор на прекараното пред екрана време, с цел да помогне на клиентите си. И е безапелационен, че за Apple в никакъв случай не е било цел клиентите да прекарват повече време в телефоните си. „ Не желаеме хората да употребяват телефоните си през цялото време”, сподели той по-рано през април. Но е реалност, че от началото на 2018 година насам Apple работи против съперници приложения, като един от главните претекстове е, че те дават опция от един iPhone да се управлява различен, което не било част от вътрешните правила на софтуерния колос. Освен това, Apple твърди, че по този начин можело разработчиците да имат достъп до прекалено много информация в iPhone, благосъстоятелност на дете.
Заради политиката на Apple обаче към този момент има искове – пред Европейския съюз. Жалби са подадени от Kidslox и Qustodio – две от най-популярните приложения за наставнически надзор. Отделно в Русия има недоволство против Apple от Kaspersky Lab. Руската компания твърди, че Apple я е принудила да отстранен някои от вариантите на приложението ѝ за наставнически надзор. Освен това руснаците изследват опциите да съдят Apple и в границите на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР