11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет ще са

...
11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет ще са
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС водят 11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет

11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет ще са с ръководители от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Две от тях ще се водят от съветници от Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ", написа " 24 часа ".

На днешното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) бе определена юристката Силвия Христова от ГЕРБ за ръководител на архитектурната комисия. Финансовата комисия този мандат ще управлява юристът и учител в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ.

Досегашният ръководител на здравната комисия доктор Веселин Милев към този момент ще управлява комисията за връзките с жителите. Начело на опазването на здравето застава доктор Антон Койчев от съдружния сътрудник на ГЕРБ в София - Съюз на демократичните сили.

Лорита Радева от ГЕРБ още веднъж ръководи екокомисията, съпартиецът й - юристът Ботьо Ботев ще управлява тази по локално самоуправление. Начело на комисията по обучение и просвета остава шефката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

Комисията по стопанска система ще управлява Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашната шефка на комисията по превоз Екатерина Йорданова към този момент ще дава отговор за комисията по европейски стратегии, а спорта ще управлява Таня Георгиева.

Новосформираната група в СОС " Патриоти за София ", в която влизат четирима съветници от Вътрешна македонска революционна организация и един от " Атака " получава управлението на две комисии. Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация ще управлява комисията по превоз и туризъм, а Борислав Иванов от " Атака " - комисията по публичен ред.

Иванов беше определен и за зам.-председател на СОС.

До 31 декември работна група би трябвало да предложи план за нов устав за работа на СОС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР