11 октомври ще е Денят на Страшния съд за Интернет.

...
11 октомври ще е Денят на Страшния съд за Интернет.
Коментари Харесай

По-малко от месец до края на Интернет - изглежда силно преувеличено

11 октомври ще е Денят на Страшния съд за Интернет. Тази информация бързо доби известност в обществените мрежи.
Като причина за прогнозата се сочи първата в историята промяна на по този начин наречените ключове на интернет регулатора, което може да сътвори проблеми при сърфирането в мрежата. Истината обаче не наподобява толкоз песимистично, разясниха пред Българска национална телевизия български IT специалисти.
Интернет потребителите бяха предизвестени, че след 11 октомври част от ресурсите в мрежата може да се окажат недостъпни, а доста уеб сайтове да се откриват извънредно постепенно. В реалност от години се приготвя промяна на секретните ключове в самия корен на интернет. И още нещо - не е ясно дали промяната ще се случи навръх 11 октомври.
" Правени са доста проби, сюжети, и всичко демонстрира, че най-много 0,05% от потребителите могат да изпитат проблеми. Това са към 2 милиона консуматори ", твърди IT специалистът Илия Базлянков.
Възможните сюжети надалеч не наподобяват толкоз апокалиптично, колкото се тиражира. " Най-добрият сюжет е в множеството страни никой да не разбере нищо от казуса, а най-лошият е на 2 милиона консуматори да им спре достъпът до интернет напълно - да не могат да отварят уеб сайтове, имейли. Ако това стане, те би трябвало да се обадят само на интернет доставчика си и той да промени настройките. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР