11 области в страната са с оранжев код. Те са

...
11 области в страната са с оранжев код. Те са
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за силен вярът в цялата страна, предстоят значителни валежи и застудяване

11 области в страната са с оранжев код. Те са в североизточна България. 15 области са в жълт код за мощен вятър, като в тях попада и Пловдив. През деня под тепетата тепературите ще бъдат ниски, като оптималните ще доближат до 21°. По обяд ще изгрее слънце. В Пловдивска област ще духа мощен вятър с пориви до 24 м/сек. 
Прочетете още
През идващите 24 часа синоптичната конюнктура ще се утежни. Според данните на Meteo Balkans през страната ни ще премине леден атмосферен фронт.

През нощта против неделя времето у нас ще остане със забележителна облачност. Очакваме превалявания и гръмотевични стихии над Западна и Южна  България. Вятърът над Дунавската низина ще се усили до мощен, като тук-там поривите му ще надминат 70-80 км в час. Над посочените региони той ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух.

Минималните температури сензитивно ще се намалят и ще са сред 14° и 19°С. Най-високи чакаме да са стойностите по Черноморието - до 20-21°С, а по-ниски в Западна България – до 8-12°С.

През неделния ден облачността от запад на изток последователно ще се раздира и тук-там ще понижава до слънчево. Ще остане прохладно. Вятърът в страната ще е мощен, като на доста места в Северна България - и  временно плевел. Очакваните пориви ще надминат 70-80 км в час.

Максималните температури ще се намалят и ще са сред 28-31°С, в Горнотракийската равнина, а по-ниски ще са над Западна и Северна  България, и местата с превалявания – до 20-22°С.

Времето в планините ще е със забележителна облачност, а следобяд - и с развиване на купесто-дъждовна. Очакваме превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до плевел вятър от северозапад. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 18градуса, на 2000 метра – към 5°. Над 2300-2500 метра преваляванията ще са и от сняг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР