11 нови случаи на заразени с коронавирус са регистрирани в

...
11 нови случаи на заразени с коронавирус са регистрирани в
Коментари Харесай

Две баскетболистки от отбора на Монтана са сред заразените с коронавирус, поставиха цял клас под карантина заради заболяла ученичка

11 нови случаи на инфектирани с ковид са регистрирани в Монтанско за миналото денонощие, сочат данните на Единния информативен портал. 6 мъже и 5 дами са дали позитивни проби в района.
Две състезателки от женския баскетболен тим на Монтана са инфектирани с COVID-19. От през днешния ден целият тим и треньорският състав са под карантина, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия в града на Огоста доктор Елена Борисова. Момичетата са на домашно лекуване.
Под карантина е и един клас на математическата гимназия. Единадесетокласничка е дала позитивен резултат от тест и целият клас минава на отдалечено образование. Преподаватели няма да бъдат карантинирани, защото всички влизат в клас с маски и шлемове, сподели доктор Борисова. Заразеното момиче се лекува в дома си. Тя сама си е направила тест, защото усетила неразположение. Единственият ѝ контактен в фамилията е майката, която също е сложена под карантина.
От новозаразените четирима са приети в болница – двама мъже на 49 години от Лом и на 56 години от Монтана са в регионалната болница. Други двама на 38 и 58 години са в инфекциозното поделение на ломската болница.
Активните случаи на COVID-19 в района са 48, като 22 от тях са приети в болница.
От началото на епидемията инфектираните с COVID-19 в района са 157 индивида.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР