11 милиона души годишно умират преждевременно от нездравословен хранителен режим.

...
11 милиона души годишно умират преждевременно от нездравословен хранителен режим.
Коментари Харесай

Вредните храни убиват повече от цигарите

11 милиона души годишно умират прибързано от вреден хранителен режим. Това демонстрира проучване, чиито резултати са оповестени в медицинския и теоретичен вестник The Lancet.

Според изследването всекидневният ни метод на хранене е по-голям палач даже от тютюнопушенето и има директна връзка със гибелта на всеки пети човек по света. Солта - без значение дали в хляба или в обработените меса, е най-големият провинен за множеството смъртни случаи.

Учените считат, че не затлъстяването, а нездравословните храни повреждат сърцето и предизвикват рак. След солта най-вече редуцира живота неналичието на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Учените показаха, че най-пагубните хранителни привички са свързани с несъразмерната приложимост на сол, както и неналичието на плодове в менюто ни. Липсата на фибри и Омега-3 също може да докара до гибел.

По-голямата част от записаните смъртни случаи, свързани с питателните привички, са породени от сърдечно-съдови болести. Солта е най-големият палач, подчертаха специалистите. Резултатите от проучването демонстрират, че хората не ядат ядки, а те способстват за здравословен и по-дълъг живот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР