11 художника, 350 спрея, 150 литра боя и 10 дни

...
11 художника, 350 спрея, 150 литра боя и 10 дни
Коментари Харесай

Графити арт фестивал Graff Express се завърна в подлеза на централна автогара в София

11 художника, 350 спрея, 150 литра багра и 10 дни работа – това е рецептата, с цел да превърнеш софийски подлез в изложба за графити и стрийт арт изкуство.

На 15-17 април бяхме очевидци на тоталното видоизменение на пешеходният подлез на Централна автогара откакто най-хубавите актьори в България се събраха, с цел да трансформират стени с над 700 кв.м. повърхност в творби на актуалното градско изкуство. Художествената интервенция включва 8 български и 3 интернационалните художници, които работиха един до друг в продължение на три интензивни дни. Авторите на новите фрески са Arsek & Erase, Brus (Италия), Bilos (Гърция), Epik, Felon, Gana, Glow, MazeOne, XPOME и Андрей Палвал от Украйна.

Следете фестивала в формалните му канали, с цел да надникнете в процеса на работа на всеки един от артистите и несъмнено – посетете местоположението, с цел да им се насладите онлайн. Подлеза се намира под Централна Автогара София и има връзка с метростанцията.

Graff Express е авторска концепция на Николай Петров GLOW, с която цели да сътвори годишен фестивал за графити изкуство представящ най-вдъхновяващите създатели и най-актуалните стилове в сферата. Фестивала се откроява със своята свежа образна еднаквост, висококачествена селекция на художници и ловко кураторско систематизиране на работните площи.

Проект „Graff Express 2021“ се извършва с финансовата поддръжка на Столична община, Програма „ Европа “ 2021 от Фондация „Ситиуайз“ в партньорство с Район „Сердика“. Проектът се осъществя със съдействието на Loop colors и Rush street life store.

Фондация Citywise е организация за облагородяване, класифициране и основаване на градско пространство. Създадена от дейни художници, архитекти и дизайнери директно свързани със международната urban art сцена, фондацията работи по отношение на настоящите за деня трендове и има за цел да ги показа по наличен и актуален метод на локалната публика. Фокусът ни пада върху систематично планувани микро и макро планове, които през прибавяне на нов куриран живописен пласт в градската среда да консолидират съществуващият темперамент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР