11-годишно момче изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на опасна игра

...
11-годишно момче изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на опасна игра
Коментари Харесай

Опасна ваканция: Игри в интернет застрашават децата

11-годишно момче изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на рискова игра от интернет. Предизвикателството се споделя "Сол и лед ". В него вземат участие и доста по-малки деца.
"Открих играта в интернет. Пробвах да видя какво ще стане и ми излязоха мехури на ръката. Направих го три пъти ", описа пред NOVA 11-годишният Калоян. Включил се, с цел да открие своя предел на болката. Момчето към този момент е претърпяло три интервенции.
"Резултатът е "Пирогов " и белези за цялостен живот. Този опит е доста рисков ", разяснява майката на момчето. По думите й той не е първият пациент на отделението по изгаряне. Много деца преди него са потърпевши при същото предизвикателство.
Това не е единствената рискова игра в интернет. 14-годишно момиче беше намерено от служители на реда на мантинелите на автомагистрала „ Тракия”. Детето търсило богатство. В играта взели участие и по-малки деца. Участниците би трябвало да пуснат местоположението си и играта им демонстрира къде да търсят.
"От игра в интернет намерили локация, в която търсят сандъче със скрити съкровища. Добре, че тогава е минал някакъв човек, който се е обадил на полицията. Те са се разхождали с двама другари сред мантинелите на скоростната дъга по пътя за Чепинци на автомагистрала "Тракия ", разкри майката на момичето.
По думите й в "кутиите със съкровища " други деца са откривали дребни суми, телефони, елементи от компютър. "Играта е такава, че ти като намериш ковчежето, взимаш нещо, само че и оставаш нещо, няма значение какво ", показа още дамата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР