11-годишно дете от Украйна успя да премине близо над 960

...
11-годишно дете от Украйна успя да премине близо над 960
Коментари Харесай

11-годишно дете измина над 960 км от Украйна до Словакия СНИМКИ

11-годишно дете от Украйна съумя да премине близо над 960 километра от югоизточна Украйна до границата със Словакия напълно единствено. Момчето имало единствено паспорт, торба и телефонен номер, написан на ръката му.

Неговата майка трябвало да остане в атакувания Запорожие, който стана печално прочут поради това, че съветски и украински елементи водиха престрелка в локалната АЕЦ.

За благополучие момчето съумяло да премине през страната и да стигне до Словакия, а доброволци на границата съумели да се свържат с неговите родственици.

Момчето е впечатлило хората, които се срещнали с него, със своето успокоение, усмивка и храброст. За случая разгласява информация във Facebook и Министерството на вътрешните работи на Словакия.

“Доброволци се грижат за него, на топло е, обезпечени са му храна и напитки… Благодарение на телефонния номер и бележката той съумял да открие роднините си”, написа в известието.

Впоследствие излиза наяве, че майка му е останала в Запорожие, с цел да се грижи за майка си.



Часове откакто момчето стига до своята цел – Братислава, неговата майка - Жулия Писечка, споделя, че момчето е пътувало с трен. Тя споделя информацията в своя профил в обществената мрежа Facebook.

“Аз съм вдовица и имам още деца. Искам да благодаря на управляващите в Словакия и на доброволците, които са се грижили за сина ми и са му помогнали да прекоси границата”, споделя тя, представена от “Дейли мейл”.



“Не мога да напусна майка ми, тя не може да се движи сама. Хора с огромни сърца живеят във вашата дребна страна”, добавя дамата.

По-големите братя и сестри на детето също са стигнали до Словакия наред.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР