11-годишният Венислав Байков е намерен мъртъв, с огнестрелна рана в

...
11-годишният Венислав Байков е намерен мъртъв, с огнестрелна рана в
Коментари Харесай

Отново смърт на дете, този път в Стрелча. Какви са версиите

11-годишният Венислав Байков е открит мъртъв, с огнестрелна рана в главата, оповестиха от полицията. Момчето е намерено от майка си в фамилния дом на ул. „ Езерна “ в Стрелча нощес. Фаталният изстрел е създаден с ловната пушка на татко му – ИЖ, 12-ти диаметър. В къщата са открити и противозаконни муниции. Разследващите допускат, че детето се е простреляло самó. 
 
11-годишно дете е намерено мъртво, простреляно в главата

Инцидентът е станал към 17.10 часа нощес. Изстрелът е чут от чичото на детето, а майка му се натъкнала първа на злокобната панорама. Като влезнала в фамилната спалня и видяла детето, припаднала.
 
Пушката била съхранявана в заключена каса. Венислав обаче проявявал любознание към оръжието и евентуално е съумял да се добере до ключа. В дома на фамилията са открити три каси, в които се съхраняват оръжия и муниции. Те са на бащата, чичото и дядото на момчето, които са ловци.
 
В касата на бащата полицията е открила и 19 патрона от 16-ти диаметър, за които мъжът не е имал позволение. Срещу него е повдигнато обвиняване за нелегално владеене на муниции.
 Румяна Арнаудова БГНЕС
Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че се работи по версията, че детето се е простреляло самó. " Към този миг няма каквито и да е данни за ликвидиране. Възможните версии, по които работи полицията, са трагичен случай, както и склоняване към самоубийство. Разпитват се очевидци, назначени са голям брой експертизи. Иззети са натривки от ръцете на детето, снети са дактилоскопски отпечатъци. Първоначалната версия е, че е налице самопрострелване от страна на детето, вследствие на което то е умряло ", сподели Арнаудова.
 
Разкриха детайлности към откритото мъртво дете в Стрелча

По напътствие на наблюдаващия прокурор ще бъде осъществен и следствен опит, тъй като за следствието е от изключителна значимост да откри всички обстоятелства и да се даде отговор на въпросите по какъв начин се е стигнало до този случай, сподели Арнаудова.
 
Майката на детето е служителка в едно от общинските предприятия в Стрелча. Бащата работи в частна компания, както и дядото. Семейството е с положително име. Хората в града са потресени от случилото се.
 
Съседи на фамилията описват, че чули писъка на майката. Описват дребния Венислав като прелестно и жизнерадостно дете.
 Стрелча дете
Не се изключва опцията за самоубийство, по тази причина служители на реда ще разпитат приятелите на детето, като ще прегледат и контактите на Венислав в обществените мрежи.
 
По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието се управлява от Районната прокуратура в Панагюрище. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР