11-годишни деца от Австралия, които не се идентифицират нито като

...
11-годишни деца от Австралия, които не се идентифицират нито като
Коментари Харесай

Простотия: Деца искат да са джендърчета - гълтат лекарства, за да спрат пубертета ВИДЕО

11-годишни деца от Австралия, които не се разпознават нито като момиче, нито като момче, са подложени на лекуване за блокиране на пубертета - и то с поддръжката на родителите си. Тази скандална вест бе обявена от Daily Mail.

Оливия Пърди, ученичка от Аделаида, споделя, че нейният случай не е бинарен или двуполов.

„ Аз съм небинарен, което значи, че нямам пол. Аз съм единствено аз “, споделя Оливия.

„ Светът главно се върти към две кутии и тези две кутии са мъжки или женски. Но аз отворих личната си кутия “, споделя още детето.



Оливия е диагностицирана с полова дисфория преди две години. Нарушението се характеризира със страдалчество и тревога, които човек изпитва заради противоречие с избрания пол при раждане и полова еднаквост.

Оливия, която наближава тийнейджърската възраст, счита, че гърдите не са част от тялото ѝ. Ето за какво приема медикаменти за стопиране на пубертета.

Поради възрастта на пациентите и терзанията за здравето им, има доста диспути по отношение на предписването на такива медикаменти. Според психиатъра на Оливия Джорджи Суифт, най-големият чисто физически риск от угнетяване на пубертета е капацитетът за по-ниска костна компактност по време на растежа.



Оливия обаче не счита да се откаже от медикаментите. Намира и поддръжка от страна на фамилията си.

Майката Джейн Русо споделя: „ Бяхме осведомени за рисковете от това. Но ние имаме вяра, че този риск е невисок и го направихме за психологичното здраве и благосъстоянието на Оливия. Ако пренебрегвах мислите на Оливия и това по какъв начин се усещаше, бих изгубила детето си “.

В същото време, Одри Мейсън-Хайд, която е ходила в същото главно учебно заведение като Оливия, е джендър небинарна и желае да „ промени света “.



14-годишното дете декларира: „ Мисля, че доста хора се разпознават като небинарни и желаят да трансформират тялото си, с цел да дават отговор на това, което виждат като идеално тяло “.

Одри добави, че не всички небинарни хора би трябвало да трансформират външния си тип. Тя да вземем за пример обича тялото, в което е.

Въпреки шерването на трогателни истории в ефирен репортаж, младежите станаха жертва на жестоки мнения в интернет.

Източник: gospodari.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР