11-годишната Никол, убита в асансьора на блок в Бургас, е

...
11-годишната Никол, убита в асансьора на блок в Бургас, е
Коментари Харесай

Убитото дете в Бургас - с 3000 контакта в социалната мрежа

11-годишната Никол, убита в асансьора на блок в Бургас, е имала близо 3000 контакта в обществената мрежа. Именно в интернет тя се е срещнала и с 15-годишния Иван, арестуван за тежкото закононарушение. Това показа пред bTV Красимира Кателиева, представител на Окръжната прокуратура в Бургас.

Това може би е била първата среща онлайн посред им, което следва в допълнение да бъде открито, уточни Кателиева.

„ Двамата са комуникирали от известно време в обществената мрежа. Срещата им е била за да пушат наргиле, по тази причина са се отправили към този блок в „ Меден рудник”. Формален мотив за скарването посред им е къде тъкмо да се случи това”, сподели още представителят на прокуратурата.

Никол е убита с един удар с нож, нанесен в шията. Дълбочината на прободната рана е била няколко сантиметра, само че защото е наранена артерия, е настъпила кръвозагуба и гибел.

Доказателствата сочат, че убийството е съзнателно. „ Удар с нож във врата няма по какъв начин да бъде по непредпазливост”, означи Кателиева.

Взети са проби за опиати и са назначени експертизи, от заключенията ще стане ясно дали причинителят е бил под въздействието на наркотични субстанции.

Досега Иван няма престъпни прояви. Ако съдът го признае за отговорен, ще му бъде наложено наказване от 3 до 10 година затвор. Днес Окръжната прокуратура ще изиска за него непрекъсната мярка „ задържане под стража”.

„ В изключителни случаи законът позволява малолетните също да бъдат арестувани под стража и този случай е тъкмо такъв”, съобщи Кателиева. По думите ѝ момчето не е от малцинствена група.

Кателиева насочи зов към децата и техните родители да бъдат деликатни при контактите си в интернет, изключително с непознати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР