11-годишната Гао Я от китайския град Харбин е родена с

...
11-годишната Гао Я от китайския град Харбин е родена с
Коментари Харесай

Сляпо момиче ходи само на училище без да знае, че мама бди над нея

11-годишната Гао Я от китайския град Харбин е родена с хипоплазия на зрителния нерв. Тази вродена особеност, при която нервните нишки са недоразвити, визира функционалността на окото - момичето било изцяло лишено от зрение.

Въпреки особеностите на здравето на щерка си майка й Ю Лин се пробва да накара момичето да живее пълностоен живот. Преди 5 години Гао Я се записва да учи в учебно заведение за особено обучение в Харбин. За да й е комфортно да стига до там, фамилията наела къща на 15 минути от образователното заведение.

Гао Я върви на учебно заведение сама - или най-малко по този начин си мисли. Всяка заран ученичката, облечена в униформа, изминава целия път до учебно заведение като си оказва помощ с бастун за незрящи. Ю Лин по това време безшумно я следва, спазвайки разтояние от три до четири метра от детето. Мама следи за сигурността на щерка си, само че в това време създрава условия за нея, в които тя може да се научи на самостоятелност и автономия. 

" Знам, че ще пристигна ден, в който тя ще ме напусне. Просто се надявам, че когато това се случи, тя ще е по-независима от всеки път. Тя би трябвало да бъде мощна и уверена - да се научи да се оправя с всевъзможни компликации. " - споделя Ю Лин.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР