11-годишен колоездач е с фрактура на таза, след като се

11-годишен колоездач е с фрактура на таза, след като се ...

11-годишен велосипедист се блъсна в автомобил.

11-годишен колоездач е с фрактура на таза, след като се блъсна странично в лек автомобил в Благоевград.
 
Пътният инцидент е станал в 17 ч. днес на ул. "Гемеджийте" в квартал "Старо Струмско", съобщава БГНЕС.
 
Момчето и по-малката му сестра се спускали с колелата по стръмна улица, пряка на „Гемеджиите”. По нея се движел „Шевролет”, управляван от 36-годишна жена.
 
Момичето чуло, че по улицата отляво на тях идва автомобил и успяло да спре, преди да излезе на улицата. Братчето й обаче не успяло да спре, тъй като се спускало по-бързо и се ударило в предния десен калник на колата.
 
Излетяло от велосипеда, ударило се в предното стъкло, преметнало се през тавана на лекия автомобил и паднало на асфалта зад него. Лекият автомобил, който е със счупено предно стъкло, спрял на около 5 метра след като в него се ударил велосипедистът.
 
С линейка пострадалото дете е откарано в Спешно-приемно отделение на болницата в Благоевград. Преди това на място му е оказана първа помощ от спешния екип.
 
Скенерът е установил фрактура на таза, момченцето има натъртвания по тялото и контузена ръка, няма травми на главата. Ще бъде прието в отделението по ортопедия на многопрофилната болница за активно лечение.
 
Пробата за алкохол на водачката с полевия тест е отрицателна, взета й е и кръвна такава. В автомобила, в който се блъсна 11-годишното дете, са пътували децата на шофьорката.

Източник: dariknews.bg