11 души са задържани за кражбата на поне 4 автомобила.

...
11 души са задържани за кражбата на поне 4 автомобила.
Коментари Харесай

МВР разби мрежа за кражби на автомобили, 11 души са задържани

11 души са арестувани за кражбата на най-малко 4 автомобила. Колите са откраднати от Слънчев бряг, Пловдив и Стара Загора. Те са междинен клас на стойност от 20 000 до 60 000 лв..

На 14 юли шестима са задържани в депото, където колите се разглобяват на части. То се намира в село покрай Сливен и е в бивше земеделско стопанство. На мястото е имало още три коли, заяви гл. контрольор Свилен Трифонов, шеф бранш „ Престъпления, свързани с МПС ”.

Паралелно с това, в хотел в „ Слънчев бряг ” са арестувани трима мъже от Враца, които са правили физическата кражба на колите. В тях е открито съоръжение за сканиране на сигнал и отключване на коли. Подобни се продават свободно на пазара. Те сканират сигнала на определения автомобил и го копират още веднъж сега на кражба.

Още двама са отговаряли за логистиката. Единият е отговарял за напредването на откраднатите коли до хранилище за разфасоване, а другият за реализация на частите им измежду като бъдат разглобени.

Начинът на деяние е бил следния - трима крадат автомобила, по-късно го предават на разположение по веригата, което го кара в депото. Там идващите разглобяват МПС-то и разпродават авточастите. Кражбите нормално се случвали сред 20.00 и 00.00 ч. на публични места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР