11 души са осъдени за участие в банда за убийства

...
11 души са осъдени за участие в банда за убийства
Коментари Харесай

Осъдиха 11 души, участвали в престъпна група за убийства и грабежи

11 души са наказани за присъединяване в тайфа за убийства и грабежи. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

По импортиран обвинителен акт против 11 подсъдими Софийски градски съд (СГС) постанови неоправдателна присъда за закононарушение по член 321 от Наказателен кодекс, както и за други незаконни действия.

Подсъдимите М. А. и В. Я. са приети за отговорни в това, че в интервала от неустановена дата от началото на 2006 година до 31.07.2013 година взаимно са ръководели на територията на Република България проведена незаконна група от единадесет лица, за да правят в съгласие в страната убийства, квалифицирани обири и грабежи, като групата е въоръжена с дълго автоматизирано оръжие и е основана с користна цел, което е закононарушение по член 321, алинея 3, прочие 1 и прочие 2, т. 1 във вр. с алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс. За това закононарушение на М. А. е несъмнено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години, а на В. Я. – „ отнемане от независимост “ за период от 7 години, които да изтърпят при първичен непоколебим режим., оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване.

Подсъдимият М. А е приет за отговорен и за това, че от неустановена дата до 16.01.2011 година в гр. София е държал оръжия – 2 бр. автомати от недовършен индустриален цикъл структура „ Калашников “ и муниции за огнестрелно оръжие в огромно количество – 60 бр. патрони, предопределени за пукотевица с „ АК-47 “ и неговите модификации; 65 бр. патрони, предопределени за пукотевица с револвери тиня. 9 мм и картечни револвери тиня. 9 мм; 46 бр. патрони тиня. 9 мм, предопределени за пукотевица с револвери „ Макаров “ и „ Стечкин “ и др.; 42 бр. патрони тиня. 9 мм, предопределени за пукотевица с револвери тиня. 9 мм, без да има за това съответно позволение според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения – закононарушение по член 339, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс. За това закононарушение на подсъдимия М. А. е несъмнено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

На съображение член 25 във вр. с член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс сред актуалната и предишна присъда е несъмнено едно общо най-тежко наказване, което подсъдимият М. А. следва да изтърпи, а точно – „ отнемане от независимост “ за период от 6 години при първичен непоколебим режим.

На съображение член 25 във вр. с член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс подсъдимият В. Я. следва да изтърпи общо най-тежко наказване, а точно – „ отнемане от независимост “ за период от 17 години при първичен непоколебим режим. Към това наказване е присъединено и наказване „ санкция “ в размер на 5000 лева

Подсъдимите В. А., И. И., Х. Х., Н. С., Д. Г., Ж. Б., А. М. и П. К. са приети за отговорни, че са взели участие в ръководената от М. А. и В. Я проведена незаконна група, заради което са наказани за осъществено закононарушение по член 321, алинея 3, прочие 1 и прочие 2, т. 2 във вр. с алинея 2 от Наказателен кодекс.

За това закононарушение на участниците в групата са наложени следните санкции:

- на В. А. и на И. И. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което да изтърпят при първичен непоколебим режим. На съображение член 68, алинея 1 от Наказателен кодекс подсъдимият И. И. следва да изтърпи настрана при първичен непоколебим режим и наложеното с друга присъда наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години;

- на Х. Х., на Н. С. и на А. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, осъществяването на което е отсрочено с изпитателен период от 5 години;

- на Д. Г. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години, което да изтърпи при първичен непоколебим режим. Подсъдимият Д. Г. следва да изтърпи общо най-тежко наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години при първичен непоколебим режим, наложено му на съображение член 25 във вр. с член 23, алинея 1 от НК;

- на Ж. Б. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което да изтърпи при първичен общ режим;

- на П. К. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 години, което да бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим.

Подсъдимият Е. М. е приет за отговорен за въоръжен обир в изключително огромни размери, осъществен по предписание на проведената незаконна група, ръководена от подсъдимите М. А. и В. Я., като на 05.04.2012 година в гр. София, Е. М. в съучастничество като съучастник с неустановено лице лишил сумата от 215 000 лева.от владението на основния касиер в банков клон с желание незаконно да я присвои, като използвал за това заплашване, насочвайки оръжие към касиера.

За това закононарушение на подсъдимия Е. М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 години при първичен непоколебим режим. Подсъдимият следва да изтърпи едно общо най-тежко наказване „ отнемане от независимост “ за период от 17 години и 6 месеца при първичен непоколебим режим, наложено му на съображение член 25 във вр. с член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР