11 души прекараха няколко часа в снежен капан на пътя

...
11 души прекараха няколко часа в снежен капан на пътя
Коментари Харесай

Три коли с туристи закъсаха на затворения път Бузлуджа - Шипка

11 души прекараха няколко часа в снежен капан на пътя Шипка- Бузлуджа. Той е неразрешен за придвижване през целия зимен сезон.

Около час е лишило на спасителите от пожарната да стигнат до бедстващите туристи, измежду които и 2-е годишно дете. Няма измръзнали или потърпевши.

Снимка: БГНЕС
Глоба от 2 000 лв. чака нарушителите по тази причина, че не са се съобразили със знаците и са минали по затворения път.

" Хората пътували с три коли пътували от хижите на връх Бузлуджа в посока град Добрич, само че не са спазили наредбите на путните знаци и маркировка. Опитали са се да преминат по затворения път и закъсват " - изясни основен контрольор Станимир Тончев -директор на пожарната работа в Казанлък.
Гъста мъгла утежнява видимостта на прохода " Петрохан " Пътят е чист, само че острите завои не престават да съставляват заплаха за водачите
" Не видяхме табелата, тъй като е изкривено. Първо ходихме на Бузлуджа, поради вятъра взехме решение да отидем до Шипка, обаче закъсахме. Благодаря на пожарникарите, че ни помогнаха ", обясниха туристите.

Снимка: БГНЕС
Хората са евакуирани до град Казанлък, а колите с помоща на доброволци, ще бъдат прибрани в града.

" Колите са били заредени с гориво, температурата горе беше минус 10 градуса и вятъра беше плевел ", уточни още основен контрольор Станимир Тончев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР