11 души пострадаха при инцидент в Грузия. Лифт в ски

...
11 души пострадаха при инцидент в Грузия. Лифт в ски
Коментари Харесай

Страховит инцидент в грузински курорт! Лифт полудя и се превърна в истинска месомелачка, туристи хвърчат на всички страни

11 души пострадаха при случай в Грузия. Лифт в ски курорта Гудаури е излязъл от строя, седалките са почнали да се движат с огромна скорост наопаки и да се разрушават една в друга, оповестяват локални медии.

Някои от скиорите са изхвърлени от седалките и са съществено ранени. Други са съумели да се спасят, скачайки от 6 метра височина.

Четирима от ранените са съветски жители, двама – от Украйна. Сред потърпевшите има швед и грузинец, оповестява се и за ранена бременна жена.



Няколко потърпевши са откарани в болничното заведение в Тбилиси в тежко положение.

Първоначалната причина за случая е спиране на електрозахранването, което е довело до нарушение на работата на оборудването.

Очевидци на ужасяващия случай оповестяват в обществените мрежи, че при случая има и починали, само че към момента няма публично удостоверение на информация.



„ Седнахме, бяхме първоначално, таман тръгнахме надолу и лифтът спря. Операторът отвори капака, нещо стартира да пищи, по-късно кабинките потеглиха обратно, а скоростта се усилваше. Успяхме да скочим ", споделя свидетел.

„ Кабинките с голяма скорост полетяха обратно и започнаха да се удрят една в друга. Хората започнаха да скачат от седалките. Тези, които не съумяха да го създадат, попадаха в тази месомелачка. Седалките летяха с ужасна скорост, откачаха се и хората просто излитаха от тях. Много хора се потрошиха. Крака, ръце, гърбове. Не зная дали някой е загинал”, споделя различен очевидец на кошмара.



„ Такъв смут и боязън в никакъв случай не съм изпитвал”.

„ Помагахме на падналите. Нямаше никаква евакуация. Потрошените ги спускаха с моторни шейни, призрачен сън! Хеликоптерите са единствено за фрирайд и за пари!”

По думите на различен свидетел, лифтът не е работел в продължение на няколко дни. Пускали го единствено в тестов режим и се употребил единствено от личния състав. Днес го пуснали, работел известно време, качвал хора, само че по-късно спрял внезапно, кабинките тръгнали обратно, а спирачната система се прецакала.

По информация на локалните управляващи, токът е спрял. Заради това кабинките със скиорите почнали с огромна скорост да се спускат от върха и да се блъскат една в друга, оповестява грузинският ефирен канал Imedi.



От електроразпределителната компания Energo-Pro Georgia опровергават публикуваната информация, че случаят е станал поради спешно прекъсване на тока.

Според друга версия, на шефа на CEI International – компанията, проверила техническото положение на оборудването през декември 2017 година, спирачките на лифта са излезли от строя.

Разследване ще открива аргументите за случая.









Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР