11 души получиха условни присъди между 4 и 6 месеца

...
11 души получиха условни присъди между 4 и 6 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха 11 души за онлайн тормоз над французойка

11 души получиха условни присъди сред 4 и 6 месеца за онлайн тормоз над млада французойка, разгласила видеа, сериозни към исляма. 18-годишната Мила е получила 100 000 смъртни закани и живее под 24-часова полицейска отбрана, принудила се е да напусне учебно заведение. Случаят възобнови дебата във Франция за свободата на словото и богохулството, както и за отбраната на учениците от тормоз в Интернет.

Мила е разгласила първото си противоречиво видео в инстаграм преди две години, когато е била на 16. Тогава тя нарекла исляма " вяра на омразата ". Поводът бил обидна имитация към нея на хомосексуална основа от блогър мохамеданин. Реакцията ѝ довела до вълна от закани.

Делото по случая стартира при започване на юни. Подсъдими за онлайн тормоз бяха 10 мъже и три дами на възраст от 18 до 30 години от разнообразни региони на Франция. Обвиненията против един от ответниците отпаднаха заради липса на доказателства, а при един бяха установени процедурни нарушавания.

Условните присъди против останалите 11 водят до затвор в посочените периоди единствено при потвърдена виновност за друго закононарушение. Някои от приетите за отговорни би трябвало да платят 1500 евро на жертвата за породени контузии, както и хиляда евро правосъдни такси.

" Спечелихме и ще спечелим още веднъж. Искам да не се предаваме, да продължим да се борим. Нека хората, които се считат за прокажени, които получават възбрана в обществените мрежи, да са тези, които тормозят, лишават свободата, заплашват със гибел и подтикват към самоубийство. Нека в никакъв случай към този момент жертвите да не се изкарват виновници ", споделя Мила.

През октомври предходната година френски преподавател беше погубен, тъй като сподели карикатури на пророка Мохамед в час, отдаден на свободата на словото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР