11 български туристи са ранени при автобусна катастрофа в Египет,

...
11 български туристи са ранени при автобусна катастрофа в Египет,
Коментари Харесай

Външно с нови данни за ранените българи при катастрофата...

11 български туристи са ранени при автобусна злополука в Египет, оповестиха от Външно министерство, представени от bTV. Първоначалните информации сочеха, че потърпевшите ни съграждани са 20.

Инцидентът е станал в региона на град Марса Алам. Четирима са с фрактура на крайниците, останалите са с охлузвания. Причината за злополуката съгласно първична информация е несъобразена скорост на водача на рейса, заяви Горчо Пасев, шеф на българския туроператор „ Абакс ”.

Българският туроператор има подписан контракт с египетски, който поема туристите от летището. Автобусите и водачите са на египетския туроператор, който е най-голямата египетска компания и през нея годишно минават 1 млн. туристи. С изключение на двама от потърпевшите, всички други към този момент са изписани от болничното заведение в Марса Алам, където бяха прегледани. Хората са от цялата страна на всевъзможни възрасти, измежду тях няма деца. Автобусът се е преобърнал в 9:15 ч. локално време.

В него са пътували 40 души. Всички имат застраховки и застрахователят поема разноските по лекуването. Повечето от потърпевшите са поискали да продължат екскурзията си макар случая. Ако някой пожелае да се върне в България, туроператорът ще провежда превоз. Такова нещо се случва за първи път, твърди Горчо Пасев. Ако хората желаят да предявяват искания за компенсации, могат да го създадат пред българския туроператор. Посолството ни в Кайро е в непрестанен контакт с представителя на туроператора, който се намира в болничното заведение.

По предписание на министър Екатерина Захариева дипломатите ни са в подготвеност да окажат цялостно подпомагане на потърпевшите жители. Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го създадат на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР