11,7 хил. души, евакуирани от Донбас, са изпратени в 12

...
11,7 хил. души, евакуирани от Донбас, са изпратени в 12
Коментари Харесай

Над 11 хил. души, евакуирани от Донбас, са в 12 руски региона

11,7 хиляди души, евакуирани от Донбас, са изпратени в 12 съветски района на Ростовска област с влакове , заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС. В пунктове за краткотрайно настаняване остават 6,8 хиляди души, оповестяват на уеб страницата на районното държавно управление.

" В 125 пунктове за краткотрайно настаняване в Ростовска област на 23 февруари 2022 година сутринта имаше над 6,8 хиляди бежанци . От тях над 3,4 хиляди - деца. Още над 11,7 хиляди души, включително и 5 542 деца бяха изпратени със 17 влака в 12 други съветски района ", се споделя в известието.

Това става два дни откакто съветският президент на Луганска и Донецка национални републики.
 Боян Чуков и Димо Гяуров чакат развиване на спора в Украйна
Боян Чуков и Димо Гяуров чакат развиване на спора в Украйна

83% от зареждането на газ в Украйна идва от Казахстан и Русия

Броят на жителите на Луганска и Донецка национална република, евакуирани в Русия от 18 февруари сутринта надвиши 94 хиляди души. " По данни от сутринта на 23 февруари, границата на Русия са пресекли над 94,6 хиляди души, съвсем 60 000 от тях са жители на Украйна, над 43,6 хиляди - на Русия ", съобщи източник на организацията.

След признаването на независимостта от Русия на Донецка и Луганска национални републики понижа броя на жителите на Донбас , които пресичат границата на Русия. По данни на силовите структури в този момент в 12 района на Русия в пунктове за краткотрайно настаняване има над 17 хиляди души.
 НАТО настава на Изток, а Русия на Запад Обновена
НАТО настава на Изток, а Русия на Запад

Стефан Тафров: Позицията на съветския президент е доста плашеща

В петък - 18 февруари, ръководителите на ЛНР и на ДНР Леонид Пасечник и Денис Пушилин оповестиха за евакуация на поданици от републиките на територията на Русия, в частност в Ростовска област, по отношение на увеличаващата се опасност на бойните дейности. После още редица райони на Русия одобриха хора от Донбас.

Президентът на Русия Владимир на Донецката и Луганската национална републики - контракти за дружба, съдействие и взаимопомощ.
 Руска инвазия ще вдигне цената на суровия нефт
Руска инвазия ще вдигне цената на суровия нефт

Повече от 50% от парите на Русия идват от експорт на суровини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР