11 300 служители на МВР са заявили готовност да се

...
11 300 служители на МВР са заявили готовност да се
Коментари Харесай

Над 20% служителите на МВР са готови да се ваксинират

11 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи са декларирали подготвеност да се имунизират непринудено, заяви вътрешният министър Христо Терзийски. Това е малко над 20% от общия състав на силовото ведомоство. В момента в Министерство на вътрешните работи има 48 800 души. Според Терзийски съгласните да се имунизират са от звената за патрулно-постова активност и охранителната полиция. Той сподели, че МВР-болница интензивно ще се включи в този развой.

" Има подготвеност нашата болница да предприеме незабавно нужните дейности ", изясни Терзийски. В момента ведомствената болница чака доставка на фризери за предпазване на имунизацията. Ваксиниране ще се прави и от мобилни екипи.

Тъй като в МВР-болница сега има и цивилни жители, държавното управление е отпуснало спомагателни средства за пазаруване на техника. На Министерство на вътрешните работи са отпуснати още 28 млн. лева С 5 от тях ще се купи първо нов скенер за образната диагностика на коронавирус отделението, изясни шефът на МВР-болница проф. Ненчо Смилов. В момента най-големият проблем на лечебното заведение е дефицитът на личен състав, изясни той.

С оставащите 23 млн. лева ще се раздадат коледни бонуси на чиновниците. Според Терзийски всеки чиновници ще получи 400-500 лева Бонусите идват на фона на продължаващите митинги с искане за нарастване с 30% на полицейските заплати. Правителството твърди, че може да вдигне парите единствено с 15%.

" Останалите 23 млн. лева ще бъдат за всички чиновници на Министерство на вътрешните работи за това, че в действителност работим на първа линия за превъзмогване на тази пандемия. Това е една крачка, която държавното ръковдство прави, с цел да покаже, че се правят оценка нашите дейности ", изясни Терзийски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР