11,2 % от семействата у нас не искат категорично да

...
11,2 % от семействата у нас не искат категорично да
Коментари Харесай

Защо хиляди българи отказват да ваксинират децата си?

 11,2 % от фамилиите у нас не желаят изрично да имунизират децата си. Това демонстрират данни от изследване на Института по обща медицина и Първа детска консултативна клиника, направено в столицата и по-големите градове в страната. Малко над 80 на 100 от интервюираните са декларирали, че са сложили всички наложителни ваксини на децата си.

Останалите 7 % към момента не са ги завели за имунизация, само че имат намерение да го създадат. Според експерти отводът от наложителни ваксини основава съществено предпоставки за поява и разгръщане на разнообразни епидемии.

Въпросът с противогрипните ваксини, които не са наложителни, разделя обществото в двете крайности. Пандемията от коронавирус усили неведнъж търсенето на такива препарати. В съпоставяне с предходната година те са с 10 000 повече, само че броя е незадоволителна, разясняват фармацевти.

Скептицизмът към имунизациите в международен мащаб обаче към този момент дава отражение, безапелационни са експертите. В последните години наблюдавахме връщането на някои от дълго време забравени болести в разнообразни точки на света. В същото време доскоро повече от месец Африка разгласи, че към този момент е чиста от полиомиелит, точно с помощта на имунизациите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР