1080 сигнала за изборни нарушения са получени до днес, обяви

...
1080 сигнала за изборни нарушения са получени до днес, обяви
Коментари Харесай

Над 1000 сигнала за изборни нарушения досега, най-много от Бургас и Варна

1080 сигнала за изборни нарушавания са получени до през днешния ден, разгласи вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг в Министерство на вътрешните работи. 635 от тях са свързани с пазаруване на гласове. Има огромен брой сигнали за разнообразни изборни нарушавания, непозволена пропаганда и заличаване на имущество.

Активността при изборните нарушавания е повишена близо три пъти спрямо последните локални избори през 2019 година, когато подадените сигнали са 431. Образуваните досъдебни производства досега са 142 - още веднъж три пъти повече от 2019 година, когато са 44.

Най-много са постъпилите сигнали от Бургас, следван от Варна, Монтана, Враца и София, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. По-голямата част от формираните наказателни производства са за търговия с избор в интерес на разнообразни политически партии и претенденти. Схемите са добре известни: обещания за обезпечаване на работа, опрощаване на задължения, вересии, обещания за дърва за огрев.

" Ежедневно организираме профилирани полицейски интервенции с присъединяване на разнообразни структури и институции, с цел да ограничим опция за платен, корпоративен избор. Всеки един постъпил сигнал се ревизира обективно, всестранно и в цялостна степен ", увери Коцев.

15 500 служители на реда са ангажирани за обезпечаването на секциите в неделя. Към този миг продължава съпровождането на изборните бумаги, материали, печатите и устройствата за видеозаснемане към секционните комисии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР