108 гласа за, 6 - против и 8 въздържали се

...
108 гласа за, 6 - против и 8 въздържали се
Коментари Харесай

Нинова: Връщаме мандата във вторник

108 гласа " за ", 6 - " срещу " и 8 " въздържали се " - връщаме мандата във вторник, 7 септември. Това сподели по време на брифинг от " Позитано " 20 водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на партията.

Всички знаете, че положихме оптимални старания за реализиране на болшинство и за образуване на постоянен кабинет и работещ парламент. Трите партии на митинга ни отхвърлиха и считаме, че е безсмислено повече да се не престават тези старания, да се предлага министър-председател проформа, няма смисъл от всичко това, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Ясно е, няма образувано болшинство и предпочитание за кабинет. Връщаме неосъществен мандат във вторник ", повтори Нинова.

Доволни сме, че се през днешния ден най-малко се одобри нашето предложение в ускорени периоди да стартира актуализацията на бюджета и във вторник да бъде признат бюджета на ДОО и НЗОК, по-късно ще продължи и огромния бюджет в сряда. Президентът може да задържи разпускането на Народното събрание за няколко дни, с цел да имаме дефинитивно признат бюджет, сподели още тя.

Направихме всичко допустимо за разсъдък и отговорност, само че не се получи. Имаше разнообразни оферти на Съвета да го върнем през днешния ден, на следващия ден, трети - да го задържим дълго. Но не одобряваме, както и аз, да го върнем незабавно - през днешния ден или на следващия ден, тъй като желаеме да дадем опция за актуализацията на бюджета. Утре ще има изключително съвещание на Бюджетна комисия и ще се одобряват и двата, а във вторник на Народното събрание. Това ни задържа да не го върнем незабавно, това е финален опит за единодушие, уточни Нинова.

Вече има всевъзможни оферти за бюджета, нека не допуснем заплахата на популистко и предизборно наддаване, което да не докара до резултат най-после, добави тя.

Вие чухте причините на Трифонов, а те бяха три: Има Такъв Народ не могат да ни поддържат, тъй като сме лява партия, че не сме подкрепили техния кабинет и по тази причина няма да поддържат нас, само че желая да уточня, че това не е напълно правилно, тъй като ние бяхме подготвени на поддръжка, само че без Петър Илиев. И третият беше остарялата теза, че сме партия на статуквото. Тази честа промяна на позициите я тълкувайте вие, ние сме виновни и поредни, сподели Нинова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/562372378511378
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР