1079 са кандидат-ловците, които ще държат теоретичен изпит в Северозападно

...
1079 са кандидат-ловците, които ще държат теоретичен изпит в Северозападно
Коментари Харесай

Над 1000 души ще държат изпити за ловци в Северозапада

1079 са кандидат-ловците, които ще държат научен изпит в Северозападно държавно дружество /СЗДП/. По този метод те могат да придобият лиценз за право на лов , според Закона за лова и запазване на дивеча.

Изпитите започнаха на 1 юни или ще продължат до 1 юли , оповестиха СЗДП. Те ще се организират в три стадия – тест, писмен и вербален изпит .

Първият стадий включва електронен тест със 104 въпроса , който би трябвало да решат за 90 минути. Темите, по които ще пишат претендентите са групирани по раздели на модулен принцип: дивечознание, ловно законодателство ; дивечоразвъждане, стопанисване и запазване на дивеча; способи, способи и средства за ловуване ; оръжезнание и ловна пукотевица ; ловна кинология; заболявания по дивеча; оказване на първа здравна помощ. Кандидатът, дал отговор вярно на 80 и повече въпроси, се смята за сполучливо издържал изпитния тест .

Всеки претендент, позволен до явяване на писмен изпит, развива два въпроса от изпитен билет. Времето за осъществяване на писмения изпит също е 90 мин.

Оценката на писмената работа се прави от комисия по шестобалната система . Кандидатите, получили оценка „ Добър 4 “ или по-висока за писмената си работа, се смятат за сполучливо издържали писмения изпит и се позволяват до вербален изпит.

На него те дават отговор на уточняващи въпроси на комисията , които са свързани с развитите от тях писмени въпроси. Издържалите устния изпит се позволяват до явяване на на практика изпит .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР