в Александровска болница в момента има 15 пациенти на интензивно

...
в Александровска болница в момента има 15 пациенти на интензивно
Коментари Харесай

Лекар сподели как може да се избегне пълно затваряне на държавата

в Александровска болница в момента има 15 пациенти на интензивно лечение, които се наблюдават денонощно. А по думите на проф. Атанас Темелков ситуацията у нас се влошава. В " Денят започва с Георги Любенов " той изрази надежда, че няма да се стигне до пълно затваряне на държава, ако обществото приеме, че мерките, които трябва да се изпълняват, са задължителни, а не по желание.

Закъснелите мерки са причината за влошаване на ситуацията през последните дни, категоричен е проф. Атанас Темелков. Според него е трябвало да бъдат въведени по-рано.

Няма как да сравняваме един човешки живот със съществуването на една дискотека, да съществува тя в бъдеще евентуално. Може би държавата трябваше да вземе по-бързи по-адекватни мерки. Това се отнася и за стадионите, коментира той.

15 са тежките случаи в Александровска болница, а при лечението на тези пациенти се използват и ремдесивир, и хидроксихлорохин. Според проф. Темелков обаче няма категорични данни, че те са достатъчни за лечението. За справяне с проблема с липсата на персонал националният консултант по интензивно лечение предлага болниците, които не участват в лечение на Коронавирус инфекция, да командироват екипи в натоварените болници.

Ние сме свикнали на много и на малко. Ще разширим броя на леглата, ще отидем към филмчетата, които гледахме лятото, когато пациентите се настаняваха по коридорите в болничните заведения, може би и до там ще стигнем. Тя ще издържи, за сметка на огромното натоварване на персонала, посочи проф. Темелков.

А медицинските специалисти са на предела на психическите си възможности.

Физически сме устроени така, че колкото и да се натоварваме, ние поемаме някакъв товар и ще издържим, няма как, но психологически колегите приемат доста притеснено това, което става, тъй като и броят на колегите, които са заразени с коронавирус, се увеличава, допълни лекарят.

Той напомни, че когато отзвучи пандемията, обществото не трябва да забравя медицинските кадри - тези, които помагат да се справим със заразата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14229  Беларус затвори отчасти границите си за чужденци Беларус затвори отчасти границите си за чужденци  Състоянието на Здравко Димитров, инфектиран с COVID-19, се утежни, влиза в болница Състоянието на Здравко Димитров, инфектиран с COVID-19, се утежни, влиза в болница  Леглата в Инфекциозната клиника в Пловдив свършиха Леглата в Инфекциозната клиника в Пловдив свършиха
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР