Япония планира да облекчи от следващия месец ограниченията, наложени заради

...
Япония планира да облекчи от следващия месец ограниченията, наложени заради
Коментари Харесай

Япония планира да облекчи рестрикциите за влизане в страната на някои категории чужди граждани

Япония планира да облекчи от следващия месец ограниченията, наложени заради коронавируса върху влизането в страната на чуждите граждани, които имат виза за постоянно пребиваване, съобщи Японската радиотелевизионна корпорация NHK, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Влизането в Япония ще бъде разрешено за притежателите на визи, включително постоянно пребиваващи в страната чужденци и студенти, които участват в програми за образователен обмен, при условие, че те се подложат на тест за коронавирус и на карантина от 14 дни. Същата политика е в сила за японските граждани, които се завръщат от чужбина, предаде NHK в петък.

Консулски служител в японското външно министерство обаче уточни, че решение за облекчаване на граничните рестрикции все още не е взето.

Японските ограничения върху пътуванията са сред най-строгите в света, като практически забраняват влизането в страната не само на туристи, но и на притежатели на дългосрочни визи от над 140 страни.

Това означава, че много постоянно или дългосрочно пребиваващи в Япония чужденци са блокирани извън страната и не са в състояние да се занимават с препитанието си, като търпят огромни финансови щети.

Други са изправени пред непосилни решения като например дали да напуснат Япония, за да присъстват на погребение или да се грижат за болен член на семейството, от страх, че после няма да бъдат допуснати обратно. Западни бизнес лобита критикуват политиката на японското правителство, като казват, че мерките му не са в синхрон с останалите големи икономики, което ще навреди на инвестициите.

Според информацията правителството е получило " много становища " с призиви за облекчаване на рестрикциите и за възстановяване на обществената и икономическата дейност.

Около 2,6 милиона чужди граждани имат статут на постоянно пребиваващи в Япония. Правителството планира да разшири тестването на летищата, за да посрещне очакваното увеличение на трафика след облекчаването на ограниченията, съобщава NHK.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11612  Франция ще отвори учебните заведения на 1 септември макар скока в броя на новозаразените Франция ще отвори учебните заведения на 1 септември макар скока в броя на новозаразените  Мексико ще получи най-малко две хиляди дози от съветската ваксина Мексико ще получи най-малко две хиляди дози от съветската ваксина  Броят на смъртните случаи в Латинска Америка надвиши 250 хиляди Броят на смъртните случаи в Латинска Америка надвиши 250 хиляди
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР