Южна Корея ще разхлаби допълнително мерките за социално дистанциране, считано

...
Южна Корея ще разхлаби допълнително мерките за социално дистанциране, считано
Коментари Харесай

Южна Корея и Япония разхлабват ограничителните мерки заради заразата от коронавирус

Южна Корея ще разхлаби допълнително мерките за социално дистанциране, считано от 6 май, предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7037
Това ще позволи поетапно отваряне на бизнеса, тъй като страната до голяма степен успя да постави разпространението на коронавируса под контрол, обяви днес министър-председателят Чун Се-кьон.

Правителството ще позволи на бизнеса да поднови работата на обекти, които до момента оставаха затворени и ще разреши също събиранията и масовите прояви да се осъществяват, като се предполага, че ще съблюдават указанията за дезинфекция, посочи Чун на предавано по телевизията съвещание на високопоставени правителствени представители.

Япония ще облекчи някои от настоящите ограничения, свързани с коронавируса, върху икономическата активност. Ще бъде позволено парковете и музеите отново да отворят, като се изисква спазването на съответни превантивни мерки, съобщи днес министърът на икономиката Ясутоши Нишимура. Съобщението беше направено ден преди правителството да удължи срока на извънредното положение.

До момента японците, заразени с новия коронавирус са 15 589, а починалите - 530.

Паркове, музеи, художествени галерии и библиотеки ще могат отново да отворят, дори и в 13-те префектури, където разпространението на заразата е най-голямо, ако предприемат стъпки за дезинфекция на помещенията и гарантират, че посетителите ще спазват дистанция, посочи министър Нишимура.

Срокът на наложеното от правителството в Токио извънредно положение изтича в сряда - последният ден на едноседмичните национални празници. Правителството се готви да удължи извънредното положение с още един месец.

В условията на извънредно положение японският кабинет поиска от гражданите да си стоят у дома, да избягват ненужно излизане и да се въздържат от посещение на места, където има много хора.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7037  Словения последователно отваря учебните заведения от 15 май Словения последователно отваря учебните заведения от 15 май  Русия записва най-голямо нарастване на случаите на болест за едно денонощие Русия записва най-голямо нарастване на случаите на болест за едно денонощие  В Черна гора няма нови случаи на ковид В Черна гора няма нови случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР