107-ото издание на легендарната надпревара 500 мили на Индианаполис предстои

...
107-ото издание на легендарната надпревара 500 мили на Индианаполис предстои
Коментари Харесай

Ще се пробва ли отново Алонсо в „Инди 500”?

107-ото издание на именитата конкуренция „ 500 благи на Индианаполис ” следва на 28 май, а във Формула 1 главният въпрос, обвързван с това съревнование е дали Фернандо Алонсо ще се опитва още веднъж на митичния овал?

Двукратният международен първенец дебютира в „ Инди 500 ” през 2017, като пропусна надпреварата в Монако измежду извънредно слабия сезон на Макларън. Стартът му в Щатите провокира рекорден интерес към надпреварата, а той се класира на 6-о място в квалификацията. В самото съревнование Алонсо взе участие в борбата за успеха, само че отпадна поради щета в мотора.

След това Фернандо се опитва още веднъж през 2019, само че поради поредност недостатъци и оперативни неточности на отбора той не съумя да прескочи квалификациите и не получи право да започва.
 Алонсо сподели къде може да победи Ред Бул Алонсо сподели къде може да победи Ред Бул
Предишни години Алонсо постоянно е споменавал, че преследва така наречен „ Тройна корона ” – победи в Монако във Формула 1, в Льо Ман и в „ Инди 500 ”. Само Греъм Хил е печелил и трите, а Алонсо има победи в Монако и Льо Ман.
 Верстапен избира Льо Ман пред “Инди 500 ” Верстапен избира Льо Ман пред “Инди 500 ”
„ Да, желая да опитвам отново, само че всичко би трябвало да е квалифицирано на 100 %, да е мощен план, също по този начин да не забравяме, че надпреварата на овала е много рисково – изясни Алонсо. – Ако желая да печеля „ Инди 500 ” ще ми трябват няколко опита и също по този начин няколко надпревари на овали преди този момент. Но това най-вероятно ще стане когато напусна Формула 1. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР