107 000 жени са кандидатствали за 140 работни позиции в

...
107 000 жени са кандидатствали за 140 работни позиции в
Коментари Харесай

Реформата в Саудитска Арабия: 107 хил. жени кандидатстват за 140 позиции

107 000 дами са кандидатствали за 140 работни позиции в Главната дирекция по паспортен надзор в Саудитска Арабия, предава CNN. Наетите ще би трябвало да работят на летище и гранични пунктове.

Наемането на повече дами на работа е основна част от саудитския проект за цялостна смяна на стопанската система, прочут като " Визия 2030 ".

Огромният брой на кандидатурите, пристигнали единствено за седмица, подсказва, че дамите имат потребност от работа в страната, в която доста намират за мъчно да стартират личен бизнес. Обявата е била разгледата над 600 000 пъти.

Кандидатите би трябвало да са родени и отгледани в Саудитска Арабия и да са на възраст сред 25 и 35 години, както и да са приключили гимназия.

" Визия 2030 " включва още увеличение на задграничните вложения и понижаване на зависимостта на стопанската система от петрола, в това число продаването на 5% дял в най-голямата държавна нефтена компания. Реформата цели реализиране на дял на работещите дами от 30%. Правителството се надява, че премахването на възбраната дамите да карат ще помогне.

Саудитска Арабия е измежду страните, в която има най-голямо неравноправие сред половете, в това число и в приходите.

Жена, която желае да стартира собствен бизнес, би трябвало да помоли двама мъже да свидетелстват преди да ѝ бъде даден заем или лиценз.

Увеличеният брой на чиновниците по границите скоро ще бъде нужен с помощта на проектите на кралството за растеж в туристическата индусртия. Първите туристически визи ще бъдат издадени през тази година. Досега позволения се издаваха единствено за бизнес пътувания или навестяване на религиозни обекти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР