Щатският долар и еврото да бъдат формално и свободно свързани

...
Щатският долар и еврото да бъдат формално и свободно свързани
Коментари Харесай

Проф. Стив Ханке разкри как светът ще се възстанови след COVID-19

Щатският долар и еврото да бъдат формално и свободно свързани помежду си, а повечето централни банки в развиващите се страни да бъдат заменени от валутни бордове.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6540
Това според икономиста професор Стив Ханке са едни от мерките, които трябва да се предприемат за съживяване на световната икономика след отминаването на кризата с коронавируса.

Горанов: Подготвяме пакет от икономически мерки и за периода след кризата

В интервю за " Хоризонт " професор Ханке, един от съветниците на България при въвеждането на валутния борд, предложи още в международната парична сфера да навлязат и частни валутни бордове: " Нестабилността на валутата представлява заплаха за свободните общества. Предлагам 3 промени на режима, които биха засилили стабилността. Първо: би трябвало щатският долар и еврото да бъдат формално свободно свързани помежду си. Второ: повечето централни банки в развиващите се страни би трябвало да бъдат демонтирани и заменени от валутни бордове. Трето: трябва да бъде разрешено частни валутни бордове да навлязат в международната парична сфера. Перспективата да има частни валутни бордове е една обещаваща реалност ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6540  Британският колос Би Пи е тежко обиден от петролната рецесия Британският колос Би Пи е тежко обиден от петролната рецесия  За последните 10 дни: Без нито един случай на ковид в Северен Кипър За последните 10 дни: Без нито един случай на ковид в Северен Кипър  Австрия облекчава още карантинните ограничения Австрия облекчава още карантинните ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР