Шокът от пандемията от новия коронавирус обзема САЩ и трагичната

...
Шокът от пандемията от новия коронавирус обзема САЩ и трагичната
Коментари Харесай

Пандемията е отключила вълна от скръб сред американците

Шокът от пандемията от новия коронавирус обзема САЩ и трагичната загуба на човешки животи причинява " вълна от скръб " сред американците, писа електронното издание " СайънсАлърт ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10829
Експертите са изчислили, че всеки починал човек оставя поне деветима роднини - баби и дядовци, родители, братя и сестри, съпрузи или деца.

Резултатите от проучването са публикувани в изданието на Американската академия на науките, предава БТА.

По официални данни жертвите на инфекцията от новия коронавирус в САЩ са над 138 000 души, така че това число, умножено поне по девет, дава представа за поразителния ефект от мъката по загубените близки.

Има и семейства, които са загубили повече от един свой член от Ковид-19 от началото на годината досега. Смята се, че над един милион и двеста хиляди американци скърбят за починали близки през последните месеци.

" Досега над един милион американци са оставени завинаги с незаменима празнота в семейството ", казва социологът Емили Смит-Грийнуей от университета на Южна Калифорния.

" Само в рамките на няколко месеца над един милион американци са изпитали скръбта от загубата, която не само ги кара да тъгуват и да страдат, но може да има дълготрайни здравни и икономически последици върху тях и семействата им ".

Предишни изследвания са доказвали, че неочакваната смърт на обичан човек увеличава риска от депресия, злоупотреба с алкохол, тревожни разстройства, фобии, посттравматичен стрес. Скръбта предизвиква и физически здравословни проблеми като сърдечносъдови заболявания.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10829  Двама контактни са новите инфектирани с COVID-19 в Монтанско Двама контактни са новите инфектирани с COVID-19 в Монтанско  Още двама лекари от област Смолян инфектирани с ковид Още двама лекари от област Смолян инфектирани с ковид  5765 нови случая на ковид в Русия през последните 24 часа 5765 нови случая на ковид в Русия през последните 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР