Широко използваните лекарства за високо кръвно може да предпазват от

...
Широко използваните лекарства за високо кръвно може да предпазват от
Коментари Харесай

Лекарствата за високо кръвно може да предпазват от тежка форма на COVID-19

Широко използваните лекарства за високо кръвно може да предпазват от тежка форма на COVID-19, показа изследване в Китай, резултатите от което са публикувани в Европейското списание за сърдечносъдови болести, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8927
Пациентите с високо кръвно наистина са два пъти по-застрашени от смърт и по-често се налага да бъдат поставяни на апаратно дишане. Този рисков фактор е известен. Приемащите какъвто и да било вид лекарства за контролирането му обаче са със значително по-малък риск от смърт от COVID-19 от тези, които не се лекуват.

БАН доказа какво е в основата на усложненията от COVID-19

Изследването е обхванало 2900 пациенти, приети през февруари и март в болница в Ухан - първоначалния епицентър на пандемията. Анализирайки данни и от предишни изследвания, китайските учени установиха също, че лекарствата за високо кръвно ACE-инхибитори и ангиотензин рецепторни блокери (ARBs) по-специално могат да са свързани с по-нисък риск от смърт от COVID-19.

Няколко научни екипа писаха, че лекарствата могат да увеличават податливостта на COVID-19.

" Бяхме доста изненадани, че тези резултати не потвърдиха първоначалната ни хипотеза; всъщност те са точно в обратна посока, с тенденция в полза на ACE-инхибиторите и ARBs " - каза Фей Ли, един от авторите на изследването от болница в гр. Сиан.

Доказателствата засега са само от наблюдения, а не от рандомизирани изпитания. Специалистите обаче " предлагат пациентите да не спират лечението си, освен ако лекар не настоява за това ".

Нови насоки за лечението на COVID-19 дават проучвания от аутопсии

Същата препоръка издаде Американският колеж на кардиолозите и Американската асоциация по сърдечносъдови болести.

Резултатите от китайското изследване насочват към възможността тези лекарства да се изследват като лечение за Ковид-19, написа д-р Луис Руилопе от университетската болница в Мадрид в коментар към статията в списанието, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8927  Детска градина в Сливен е затворена за стерилизация Детска градина в Сливен е затворена за стерилизация  Индия отбелязва дневен растеж на новозаразените с ковид от съвсем 10 хиляди души Индия отбелязва дневен растеж на новозаразените с ковид от съвсем 10 хиляди души  Фиджи: Победихме COVID-19! Фиджи: Победихме COVID-19!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР