Швеция доказа твърдо мита за колективния имунитет. Смъртността е обективния

...
Швеция доказа твърдо мита за колективния имунитет. Смъртността е обективния
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Швеция доказа, че колективният имунитет не е мит

Швеция доказа твърдо мита за колективния имунитет. Смъртността е обективния показател за това. 550 души са починали на 1 млн. души, а сега почти нямат случаи на коронавирус. Рисковите контингенти могат да се скрият за две седмици, но след това отново ще се срещнат с вируса. Това заяви доц. Андрей Чорбанов от катедра " Имунология " към БАН в ефира на Нова телевизия.

" Груповият имунитет е нещото, което може да спре вируса. Докато има потенциални носители, то съществува и риск. Не може да се каже наизуст колко ще отнеме колективния имунитет. Тънкият момент е, че не знаем за колко време е този имунитет ", каза той.

Той бе категоричен, че не смята, че трябва да се ограничават училищата. " Не ми се вижда резонно в час да са без маски и след училище да са, а в коридорите да са с маски ", подчерта той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12456  На какво се дължи огромният брой случаи на COVID-19 в област Благоевград? На какво се дължи огромният брой случаи на COVID-19 в област Благоевград?  Сега е идеалният миг да си сложим ваксина за грип, съгласно педиатър Сега е идеалният миг да си сложим ваксина за грип, съгласно педиатър  Бразилският президент отбрани пред Организация на обединените нации политиката си за ковид и Амазония Бразилският президент отбрани пред Организация на обединените нации политиката си за ковид и Амазония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР