Швейцарското правителство нареди от вторник да бъдат затворени всички ресторанти,

...
Швейцарското правителство нареди от вторник да бъдат затворени всички ресторанти,
Коментари Харесай

Швейцария въвежда мека карантина, призовава хората да си стоят вкъщи

Швейцарското правителство нареди от вторник да бъдат затворени всички ресторанти, спортни и фитнес зали и призова хората да си стоят вкъщи, за да се овладее ситуацията с коронавирусната пандемия. Решението бе обявено след настоятелни призиви от учени и медицински експерти за въвеждане на по-строги мерки, предаде Ройтерс.

Броят на новозаразените за последното денонощие е бил 4 478. С тях общо досега (включително и в съседното миниатюрно княжество Лихтенщайн) те стават 403 989, съобщи федералното управление по здравеопазване. Починалите за деня са 120, а от началото на пандемията - 6003-ма. Броят на хоспитализираните се е увеличил със 184.

С обявените нови по-строги мерки правителството отстъпва от т.нар. " среден път " в борбата за овладяване на пандемията, чрез който искаше да избегне съсипващата бизнеса втора вълна.
" Хората трябва да сведат социалните си контакти до минимум и да се въздържат от неналожителни пътувания и екскурзии ", се казва в правителственото съобщение. Посочва се също, че в предстоящите седмици може да се наложат и още по-строги мерки при влошаване на ситуацията.

Отделните кантони носят отговорност за своите ски курорти, като при това се посочва, че спортни дейности на открито могат да се практикуват само в групи до пет души. Изключения може да се правят само в кантони с ниска заболеваемост.

Правителството реши да не налага нови ограничения върху броя на хората, които могат да участват в частни събирания, както и по-твърди мерки като вечерен час, какъвто е въведен в съседна Франция. Магазините остават отворени, но с нови ограничения за броя на хората, допускани в тях.

Властите планират ваксинацията срещу коронавируса да започне през януари и да бъде проведена за 6 месеца.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16989  Проучване: Задава се най-трудната Коледа от десетилетия Проучване: Задава се най-трудната Коледа от десетилетия  Официално: Срокът на въведените противоепидемични ограничения се удължава Официално: Срокът на въведените противоепидемични ограничения се удължава  Албания изиска имунизацията в страната да стартира паралелно с тази в Европейски Съюз Албания изиска имунизацията в страната да стартира паралелно с тази в Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР