Швейцария ще получи още 3 милиона дози ваксина срещу коронавируса

...
Швейцария ще получи още 3 милиона дози ваксина срещу коронавируса
Коментари Харесай

Швейцария е резервирала допълнителни 3 млн. дози ваксина срещу коронавирус

Швейцария ще получи още 3 милиона дози ваксина срещу коронавируса от американската биотехнологична компания " Модерна ", съобщи днес на сайта си Федералното бюро по обществено здравеопазване, цитирано от ТАСС.

Правителството успя да получи допълнително 3 милиона дози от ваксината, се посочва в съобщението.

През август Берн резервира 4,5 милиона дози от препарата на " Модерна ".

По информация на федералното бюро, Швейцария е подписала договори с три производителя на ваксини и ще получи 5,3 милиона дози от препарата на британско-шведската фармацевтична компания " Астра Зенека " и 3 милиона дози от разработения съвместно от " Пфайзер " и Бионтех ". Тези производители в момента преминават процедура по утвърждаване от швейцарския лекарствен регулатор " Суисмедик ".

Преди да започне ваксинирането, препаратите трябва да бъдат одобрени от " Суисмедик " и от Федералното бюро по обществено здравеопазване.

Към днешна дата в Швейцария са регистрирани над 358,5 хиляди случая на зараза с коронавирус, а починалите от COVID-19 са 5116.

Социалната дистанция от метър и половина, както и защитните маски, са задължителни на всички обществени места на закрито и на открито.

При пристигане от определени държави на пътниците е налагана 10-дневна карантина, а при неспазването ѝ глобата е 10 000 франка (около 11,2 хиляди долара).

Обществените мероприятия могат са се провеждат с до 50 участници. Ресторантите работят до 23 часа, нощните клубове са затворени, а висшите училища водят дистанционни занятия, отбелязва БТА.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16456  Саксония ще вкарва нови ограничавания поради увеличение на случаите на болест с ковид Саксония ще вкарва нови ограничавания поради увеличение на случаите на болест с ковид  Броят на инфектираните с ковид в Европа надвиши 20 милиона Броят на инфектираните с ковид в Европа надвиши 20 милиона  Проф. Александрова: Ще има апетит за ваксини против COVID-19 Проф. Александрова: Ще има апетит за ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР