Чилийският президент Себастиан Пинера уволни днес министъра на здравеопазването Хайме

...
Чилийският президент Себастиан Пинера уволни днес министъра на здравеопазването Хайме
Коментари Харесай

Президентът на Чили уволни здравния министър заради провала в овладяването на епидемията от коронавируса

Чилийският президент Себастиан Пинера уволни днес министъра на здравеопазването Хайме Манялич заради неудачните усилия да бъде овладяна разрастващата се епидемия от коронавируса в страната, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9277
Това става след едноседмична полемика около броя на заразените и на смъртните случаи.

Коронавирусът продължават да превзема Латинска Америка

Вчера в страната бяха регистрирани най-голям брой заразени и смъртни случаи за едно денонощие. Новозаразените са 6754, а починалите - 222.

Така от началото на епидемията до момента в Чили - страна с 18-милионно население - са регистрирани общо 167 355 заразени и 3101 смъртни случая, отбелязва БТА.

" Ситуацията в нашата страна продължава да се влошава, особено в района на столицата Сантяго ", каза вчера Артуро Сунига - отговорен служител от здравното министерство.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9277  Германска провинция подложена на критика за намаляване на рестриктивните мерки за обществени контакти в миг на увеличение на случаите на COVID-19 Германска провинция подложена на критика за намаляване на рестриктивните мерки за обществени контакти в миг на увеличение на случаите на COVID-19  Ангел Кунчев: Вирусът продължава да ни изненадва Ангел Кунчев: Вирусът продължава да ни изненадва  Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали контракт с АстраЗенека за ваксина против ковид Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали контракт с АстраЗенека за ваксина против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР