Чешките власти обявиха днес, че питейните заведения и ресторантите ще

...
Чешките власти обявиха днес, че питейните заведения и ресторантите ще
Коментари Харесай

Заради коронавируса: В Чехия затегнаха мерките в питейните заведения и ресторантите

Чешките власти обявиха днес, че питейните заведения и ресторантите ще трябва да затварят в 22.00 часа заради продължаващото увеличение на случаите на коронавирус.

" Под въздействието на алкохола контактите стават много по-чести и много по-често не се спазват елементарни правила ", каза новият министър на здравеопазването на Чехия Роман Примула, който предстои да встъпи в длъжност.

Браншови организации се опасяват от спад на продажбите с до 30 процента заради новото ограничение, което първоначално ще важи за срок от поне две седмици, предаде БТА.

Въвеждането на мярката е придружено и от нови ограничения за посещаемостта на спортните и културните прояви - на открито имат право да присъстват максимум 2000 души, а на закрито - 1000.

Представителите на местния футбол и хокей са особено обезпокоени от новите рестрикции. Председателят на чешката Национална спортна агенция Милан Хниличка даде сигнал, че секторът ще получи финансова подкрепа.

Вчера Чехия потвърди близо 2400 нови случая на коронавирус. По данни на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията за последните 14 дни броят на инфекциите на чешка земя е около 219 на 100 000 жители.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12483  Словакия регистира рекорден брой новозаразени с COVID-19 за денонощие Словакия регистира рекорден брой новозаразени с COVID-19 за денонощие  Мадрид изиска още лекари и служители на реда поради повишаването на случаите на COVID-19 Мадрид изиска още лекари и служители на реда поради повишаването на случаите на COVID-19  Англия записва максимален брой нови случаи на COVID-19 от 1 май Англия записва максимален брой нови случаи на COVID-19 от 1 май
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР