Хърватия продължи днес строгите мерки на границите си, които заради

...
Хърватия продължи днес строгите мерки на границите си, които заради
Коментари Харесай

Хърватия продължи строгите мерки на границите си до 15 януари

Хърватия продължи днес строгите мерки на границите си, които заради епидемиологичната ситуация ще важат още един месец - до 15 януари, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Националният щаб за гражданска защита съобщи, че според тези мерки гражданите на ЕС могат да влизат в Хърватия само с негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа, или трябва да се самоизолират до получаване на негативен тест. Изключения са хората, които преминават транзитно, трансграничните работници, дипломатите и здравните работници.

Задължителният PCR тест или самоизолация се отнася и за всички хърватски граждани извън Хърватия, които искат да се върнат в родината си за празниците.

Хърватският премиер Андрей Пленкович, който е в самоизолация заради коронавируса, оцени днес, че епидемиологичната ситуация в страната остава неблагоприятна.

Той добави, че броят на новозаразените е нарастнал с 5 процента в сравнение с предишната седмица, като оцени, че от това никой не може да бъде доволен.

Ако няма намаляване на новозаразените, са възможни нови ограничителни мерки, за които щабът вече води дискусии, каза Пленкович.

Той подчерта, че е ясно, че Коледа няма да бъде като в предишните години и призова всички да избягват големите роднински събирания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16731  Германският здравен министър прикани Европейски Съюз да утвърди по-бързо ваксина против COVID-19 Германският здравен министър прикани Европейски Съюз да утвърди по-бързо ваксина против COVID-19  В Съединени американски щати стартира имунизацията на популацията против COVID-19 В Съединени американски щати стартира имунизацията на популацията против COVID-19  Проф. Аргирова: Мерките би трябвало да се затегнат още повече Проф. Аргирова: Мерките би трябвало да се затегнат още повече
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР