Хърватия леко смекчи ограничителните мерки за борба с коронавируса преди

...
Хърватия леко смекчи ограничителните мерки за борба с коронавируса преди
Коментари Харесай

Хърватите ще прекарат Великден сами вкъщи

Хърватия леко смекчи ограничителните мерки за борба с коронавируса преди Великден, който хърватите католици празнуват тази неделя, но лидерите й предупредиха, че гражданите трябва да спазват предпазните мерки и да празнуват вкъщи, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4906
" За този празник е по-важно от всякога да си останете вкъщи. Трябва да действаме сега за по-здраво бъдеще ", каза здравният министър Вили Берош вчера.

По-рано тази седмица правителството разреши магазините да работят с удължено работно време по празниците и да бъдат отново отворени някои пазари. Това породи опасенията на някои експерти, че хората може да възприемат това като разрешение да празнуват.

Не нарушавате указанията, ако сте здрави и с маска, ръкавици и очила посетите възрастните си родители

Вчера външното министерство отново призова хърватите в чужбина да не се прибират за Великден, като подчерта, че главните ограничителни мерки още са в сила. Министерството предупреди, че ако се приберат, те трябва да останат в 14-дневна изолация.

" Мисля, че някои ще дойдат, защото цяла Европа има проблем ", каза за портала Индекс епидемиологът Бранко Коларич.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4906  Пълна възбрана за придвижване по Великден е наложена в Северна Македония Пълна възбрана за придвижване по Великден е наложена в Северна Македония  В Банско обезпокоени от притежателите на жилища В Банско обезпокоени от притежателите на жилища  Президентът на Уганда сподели форма на 75 Президентът на Уганда сподели форма на 75
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР