Хонконг започва днес кампания за масово тестване на местните за

...
Хонконг започва днес кампания за масово тестване на местните за
Коментари Харесай

Хонконг започва кампания за масово тестване за коронавирус

Хонконг започва днес кампания за масово тестване на местните за коронавирус. Тя ще бъде безплатна и на доброволна основа. За нея са се записали вече над половин милион души, предаде Франс прес.

От началото на записванията в събота заявка са дали над 510 000 души, което е около 7 процента от 7,5-милионното население на Хонконг.

За целта се отварят 141 пункта, включително в училища и на стадиони.

Някои жители обаче се опасяват, че местните власти и Пекин ще използват кампанията за събиране на лични данни. Недоверието е породено от това, че в кампанията ще участват лекари и фирми от континентален Китай, отбеляза АФП.

Медийният магнат Джими Лай, който неотдавна бе арестуван за нарушаване на спорния закон за националната сигурност, заяви в " Туитър ", че да не се изследваш ще бъде акт на " пасивна съпротива ".

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11899  16 жертви на ковид за 24 часа у нас 16 жертви на ковид за 24 часа у нас  Над 6 милиона са към този момент инфектираните с новия ковид в Съединени американски щати Над 6 милиона са към този момент инфектираните с новия ковид в Съединени американски щати  Още една страна ни извади от листата за пътешестване без тест и карантина Още една страна ни извади от листата за пътешестване без тест и карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР