Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреждава в интервю за

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреждава в интервю за
Коментари Харесай

Френският здравен министър предупреди за опасността от предаване на COVID-19 от младежите

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреждава в интервю за в. " Журнал дю диманш " за опасността от предаване на коронавируса от младежите на по-възрастните и по-уязвимите, предаде БТА.

" Вече повечето случаи на зараза са в резултат на празненства на младежи, при които не се спазват правилата за предотвратяване " на разпространението на болестта, изтъква Веран. По думите му вирусът циркулира четири пъти по-често сред по-младите хора под 40 години, отколкото при хората над 65. " Намираме се в рискова ситуация ", предупреждава министърът. Той обаче подчерта, че това не е повторение на пандемията, която никога не е спирала. Рискът според него е " че след постепенното вдигане на похлупака на тенджерата, водата може да отново да започне да ври ".

" COVID-19, който се разпространява, е същият, който отне живота на 30 000 французи. Единствено профилът на заболелите се е променил: те са по-млади и следователно с по-малко симптоми ", изтъква френският здравен министър.

В петък във Франция са регистрирани 4586 нови случая на коронавирус. Много департаменти и градове, включително столицата Париж, са обявени за червени зони, където вирусът се разпространява активно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11664  Заразените с ковид в Индия надвишиха 3 милиона Заразените с ковид в Индия надвишиха 3 милиона  Достъпът на външни лица до МБАЛ Добрич е неразрешен Достъпът на външни лица до МБАЛ Добрич е неразрешен  И Франция, Германия и Чехия регистрират спад в случаи на ковид И Франция, Германия и Чехия регистрират спад в случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР